RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Резонансна смерть студентки в лісі під Житомиром: сестра дівчини розкрила подробиці трагедії

Студентка Ірина Дворецька, замерзла на смерть в лісі в Житомирській області, їхала на маршрутці до своєї хворої матері: свідки стверджують, що її висадив водій, через відсутність у дівчини грошей на проїзд.

Про це "Фактам" розповіла сестра загиблої, Наталя.

"Іра їхала в райцентр до мами, яка в Олевську лежала в лікарні. Сідала в нашому селі Рудня-Хочинська. Це був перший автобус на райцентр. Сестра хотіла дістатися до Олевська раніше, тому що стан мами погіршився (у неї було вірусне захворювання) і вранці її повинні були перевозити в Житомир. Але гроші Іра забула вдома. Що саме сталося в маршрутці, я точно не знаю, адже мене там не було. Але кажуть, що почався конфлікт з водієм. Ірі сказали платити за проїзд, вона почала шукати гроші , але не знайшла. Тоді водій і кондуктор її висадили прямо на трасі. Від того місця до села Перга залишалося близько кілометра. Іра пішла додому, але очевидно згорнула не туди і заблукала в лісі", - говорить сестра Ірини.

Дівчина розмовляла зі своєю сестрою о пів на п'яту ранку, після того, як її висадили з автобуса.

"Іра сказала, що йде додому вздовж траси. Сестра ні словом не обмовилася про те, що її висадили, ні про які конфлікти з водієм не говорила. Іра була абсолютно спокійна. Я подумала, що вона йде уздовж траси біля нашого села. Якби вона сказала, що знаходиться так далеко, за нею б тут же виїхав батько або хтось із родичів! Але Іра не сказала. Це була наша остання розмова. Як я вже зараз знаю, вона через деякий час ще дзвонила друзям, але ті не брали трубку. Мені вона більше не дзвонила. А коли вранці я сама її набрала, у Іри вже був відключений телефон. Швидше за все, телефон відключився на холоді - тієї ночі у нас було близько 20 градусів морозу. Ймовірно, коли сестра заблукала, вона вже не могла нікому зателефонувати", - розповіла Наталя.

За її словами, пошуки зниклої студентки тривали майже три дні. На автостанції родичам розповіли, що Ірина виходила з автобуса в районі села Перга: "Сказали, що вона вийшла сама, але я в це не вірю".

Загиблу дівчину виявив в лісі батько, 10 січня. Про те, що Ірину висадив саме водій, Наталі розповіла одна з пасажирок автобуса.

"Мені про це розповіла одна дівчина, яка їхала в цьому ж автобусі. Вона сказала, що чула, як водій хотів висадити Іру через те, що у неї не було грошей на проїзд. Але телефону дівчини, яка це сказала, у мене не залишилося. Прізвища її теж не знаю. Вона єдина, хто про це сказав. Інші пасажири автобуса (в основному це жителі нашого села) говорять, що вони спали і нічого такого не чули", - говорить Наталя.

За її словами, навіть якщо Ірина перебувала в стані алкогольного сп'яніння, сама з автобуса б вона не вийшла.

"У неї була мета - доїхати до райцентру. Що стосується того, чи була вона випивши, то не можу нічого стверджувати - адже напередодні було Різдво. Самі розумієте, молодь. Але я точно знаю, що Іра не пішла б одна гуляти вночі по трасі . Її явно висадили. Насправді Іра добре знає цю місцевість. Днем би вона точно не заблукала. Але було темно і холодно. Можливо, сестра звернула з траси, тому що злякалася проїжджаючих повз машин. Цього ми вже не дізнаємося", - розповідає сестра загиблої.

Як повідомляв "Апостроф", адвокат Андрій Веремієнко заявив, що житомирська обласна прокуратура покриває вбивць Ірини Дворецької, яку нібито висадив водій маршрутки посеред лісу.