RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Бійці ЗСУ показали російський військовий трофей, здобутий у бойовиків: опубліковано відео

Військовослужбовці Збройних сил України на Донбасі 23 січня захопили у бойовиків російський безпілотний літальний апарат.

Про це повідомляє прес-служба штабу Операції об'єднаних сил.

Як зазначається, використовуючи засоби радіотехнічної боротьби, військові перехопили безпілотник, приземлили його і захопили.

Після обстеження військовими інженерами апарат був переданий фахівцям для ідентифікації та подальшого вивчення. Встановлено, що безпілотний літальний апарат - "Гранат-2" проводиться підприємствами військово-промислового комплексу Російської Федерації.

Даний тип апаратів активно поставляється бойовикам так званих ЛНР і ДНР. Використовується для проведення розвідки і коректування вогню артилерії.

"Конкретно цей БПЛА вже не буде працювати в інтересах агресора. Уся інформація з цифрових носіїв буде ретельно вивчена і проаналізована. Вилучений безпілотний літальний апарат є черговим доказом підтримки Російською Федерацією діяльності незаконних збройних формувань на території ОРДЛО, які тероризують обстрілами мирних мешканців населених пунктів, що знаходяться неподалік лінії розмежування", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", українські бійці на Донбасі збили безпілотник окупантів, який використовувався для скидання осколкових боєприпасів на позиції ВСУ.