RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Український політв'язень в Криму відмовився просити про помилування

Засуджений в окупованому Криму український активіст Володимир Балух не має наміру просити про помилування.

Про це розповів заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз, передає "Крим.Реалії".

"Балух усвідомлює, що ніякого правосуддя в Росії немає і рішення про відмову у звільненні його не здивувало. Він не визнає свою провину. Згідно з кримінально-процесуальним кодексом Росії, засуджений повинен визнати провину і звернутися з проханням про помилування. Просити, щоб його помилували і "дали умовно", він не буде. Свій термін він буде досиджувати", - сказав Чийгоз.

Як зазначається, 28 січня так званий "Верховний суд Криму" відмовив захисту українського патріота Володимира Балуха в перерахунку терміну його покарання. На думку захисту, українцю неправильно врахували час, проведений в СІЗО і під домашнім арештом, - і тому загальний строк покарання Балуху по обом незаконним вироками повинен бути менше.

Нагадаємо, ФСБ Росії затримала Володимира Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі його будинку 90 патронів і кілька тротилових шашок. Захист Балуха і правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію - через прапор України, який знаходився на подвір'ї його будинку. Балуха засудили до 4 років і 11 місяців колонії і штрафу в розмірі 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (близько 4 тисяч гривень) за сукупністю двох кримінальних справ.

Як раніше повідомляв "Апостроф", український в'язень Кремля Павло Гриб розповів про звірства російських силовиків.