RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Десятки рейсів затримали через НП в аеропорту під Києвом

Увечері у вівторок, 29 січня, в аеропорту "Бориспіль" під Києвом стався збій в заправці літаків авіаційним паливом, внаслідок чого вильоти затримувалися на 1-2 години.

Про це повідомляє прес-служба авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" (МАУ).

Як зазначається, причиною припинення заправки був конфлікт між компанією-постачальником авіаційного пального з Державною фіскальною службою України.

"Він пов'язаний з механізмом погашення векселів при реалізації авіапального, що був запроваджений новими положеннями Податкового кодексу, які набрали чинності з 1 січня 2019 року. Заправку було призупинено, незважаючи на те, що авіакомпанія виконує всі свої зобов'язання за договором постачання пального в аеропорту "Бориспіль", - відзначили в МАУ.

"У зв'язку з ситуацією, що склалася, авіакомпанія МАУ була змушена надати постачальникові авіаційного палива лист про компенсацію можливих штрафних санкцій з боку Державної фіскальної служби України, пов'язаних із заправкою, що здійснювалася ввечері 29 січня. Авіакомпанія зробила цей крок з метою попередити можливі серйозні наслідки для компанії та незручності для пасажирів. Інтереси пасажирів для МАУ завжди були і залишаються на першому місці. А в даному разі йдеться про інтереси понад 3 тисяч пасажирів", - стверджується в повідомленні.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", 23 січня через снігопад в аеропорту "Бориспіль" не міг приземлитися аеробус А330 Turkish Airlines.