RU  UA  EN

Вівторок, 19 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 березня

18 березня

Всі новини

Бойовики показали взятого в полон розвідника ЗСУ: відео та реакція його товаришів по службі

У мережі з'явилося відео допиту захопленого бойовиками на Донбасі військовослужбовця розвідувального взводу 79-ї десантно-штурмової бригади ЗСУ Миколи Гриненка.

Ролик опубліковано на пропагандистському ресурсі "Політнавігатор".

Відомо, що український воїн пропав з бойових позицій 23 січня.

"Я, Гриненко Микола Миколайович, народився 9 червня 1998 року в місті Новий Буг і проживаю там же. 31 січня 2018 я підписав контракт... Взагалі, зараз в Україні життя не дуже радує. Безнадія, грошей немає, тому пішов заробляти. Кожен чоловік повинен відслужити в армії", — говорить полонений.

Також він озвучив вигадану терористами історію і заявив, що під час затримання до нього нібито не застосовувалося насильство.

"Хлопці нормально спілкувалися, води дали, покурити дали... Питали, яка у нас зарплата. Тобто нормально спілкувалися, сиділи. Вони навіть коли зв'язали мене, а я був без рукавичок, руки за спину зв'язали, було дуже холодно, вони навіть взяли фуфайку і руки мені обмотали, щоб я не замерз", — сказав військовий.

Крім того, під час допиту Гриненко нібито "зізнався" в тому, що в його бригаді "вживають наркотики — конопля, іноді амфетаміни".

У 79-й десантно-штурмовій бригаді визнали, що на записі дійсно Микола Гриненко.

"Ми відзначаємо, що все сказане Гриненком на камеру окупантів є підготовленою, сфабрикованою і зрежисованою кремлівською пропагандою", — наголошується в повідомленні військової частини в Facebook.

"Достовірно відомо, що на військовослужбовця здійснювався колосальний психологічний тиск. Вживаються всі заходи на всіх рівнях для повернення нашого військовослужбовця додому", — додали в прес-службі

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в ніч на 18 січня в районі Горлівки в полон бойовиків потрапив український військовослужбовець 58-й ОМПБр Станіслав Панченко.