RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Помстилися за загибель воїна: ООС влаштували окупантам великі втрати

Протягом доби 16 лютого бойовики вбили одного українського бійця, ще одного поранили, та отримали у відповідь 9 ліквідованих "побратимів".

Про це повідомляє прес-служба ООС.

Так, 16 лютого російські окупаційні війська 6 разів порушили режим припинення вогню, у тому числі 1 раз із застосуванням озброєння, забороненого Мінськими домовленостями.

"У смузі дій оперативно-тактичного угруповання "Схід" обстріли позицій наших захисників велися 4 рази: двічі, з гранатометів різних систем та стрілецької зброї – поблизу міста Авдіївка; зі станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів – у районі населеного пункту Павлопіль; зі станкових протитанкових гранатометів та стрілецької зброї – біля населеного пункту Гнутове.

У смузі дій оперативно-тактичного угруповання "Північ" ворог двічі обстріляв українських захисників у районі села Кримське: один раз – із мінометів калібру 82 мм, озброєння бойової машини піхоти, ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, і другий – зі станкових гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів", - йдеться у повідомленні.

Внаслідок обстрілів один військовослужбовець Об'єднаних сил загинув, ще один захисник України отримав поранення. Українські бійці відкрили вогонь у відповідь і помстилися за своїх: п'ятьох окупантів було знищено та чотирьох поранено

Також повідомляється, що від початку поточної доби, 17 лютого, ворог двічі обстріляв наші позиції.

У смузі дій оперативно-тактичного угруповання "Схід" – поблизу населеного пункту Водяне з ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї. У смузі дій оперативно-тактичного угруповання "Північ" – в районі населеного пункту Катеринівка із мінометів калібру 82 мм та великокаліберних кулеметів.

В результаті обстрілів один український військовослужбовець поранений.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі показали яскраве відео знищення бійцями ЗСУ кулеметної позиції бойовиків так званої ЛНР.