RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Загострення на Донбасі: бойовики поранили українських військових

Російсько-терористичні війська з початку доби 18 лютого вісім разів обстріляли позиції Об'єднаних сил на Донбасі. Поранення отримали четверо українських бійців.

Про це повідомив прес-центр штабу ООС в Facebook.

"У період з 00:00 до 18:00 цієї доби противник вісім разів обстріляв позиції наших військ, з них сім разів - із застосуванням артилерійських систем калібру 122 мм і мінометів калібрів 120 і 82 мм з витратою 94 снарядів і мін", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в смузі дій оперативно-тактичного угруповання "Схід" окупанти чотири рази обстріляли українські опорні пункти: з ствольної артилерії калібру 122 мм, протитанкових ракетних комплексів і великокаліберних кулеметів - в районі населеного пункту Лебединське; зі ствольної артилерії калібру 122 мм, з мінометів калібру 120 мм і станкових протитанкових гранатометів - поблизу села Водяне; з озброєння бойових машин піхоти і ручних протитанкових гранатометів - біля селища Опитне.

У смузі дій оперативно-тактичного угруповання "Північ" окупантами здійснені також чотири обстрілу позицій підрозділів Об'єднаних сил: з мінометів калібрів 120 і 82 мм - в районі населеного пункту Катеринівка; двічі - з мінометів 120-го та 82-ого - біля селища міського типу Новотошківське; з великокаліберних кулеметів - біля населеного пункту Кримське.

В ході бойових дій четверо військовослужбовців Об'єднаних сил отримали поранення.

Також в штабі повідомили, що обороняються підрозділи відповіли на ворожий вогонь застосуванням чергових вогневих засобів. Втрати противника уточнюються.

Як повідомляв "Апостроф", раніше ЗСУ похвалилися новими успіхами на Донбасі.