RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Стало відомо про трагедію з ветераном АТО: опубліковано фото героя

17 лютого в місті Жмеринка Вінницької області поховали ветерана АТО Ігоря Саса, який покінчив життя самогубством.

Про це повідомляє "33 канал".

44-річного демобілізованого бійця Ігоря Саса знайшли повішеним. "Кажуть, що чоловік скаржився на постійний головний біль...", - пише ресурс.

Боєць АТО до війни на Донбасі працював електриком. У 2014 році був одним з перших, хто пішов захищати Україну. Служив в 72 бригаді (Біла Церква) водієм-механіком. Разом з побратимами були під Свердловськом, Амвросіївкою, Краснопартизанськом, Мар'янівкою...

"Прикривали прикордонників, оскільки вони не були укомплектовані важкою технікою і не могли протистояти такому вторгненню. Спочатку все було спокійно, адже могли дати гідну відсіч", - розповіли знайомі покійного. - "А потім почалося Зеленопілля... Бойовики здійснювали постріли з відстані більше 15 км з боку державного кордону з РФ. Техніка підбита, підкріплення не було. Ігор не раз згадував, як йому доводилося вивозити КамАЗом загиблих, серед яких шукав своїх хлопців. Коли вирвався дивом з того пекла, у військовій частині Ігоря пічкали заспокійливими таблетками, бо руки тремтіли. Додому приїхав контуженим, з наполовину втраченим слухом".

Відзначають, що після війни Ігор довго мовчав, а мертві побратими "приходили" в нього уві сні.

"Не вистачало йому спілкування, підтримки, допомоги. На жаль, в Жмеринці так і не відкрили реабілітаційний центр для таких воїнів, хоча їх у нас багато", - сказала депутат Жмеринської міської ради Ольга Пащук. - "Чула, що недавно Ігор Сас був на лікуванні в Карпатах, пізніше - в медичному закладі. Після виписки легше не стало. Рідні постійно були поруч і самого його не залишали. А того ранку жінка з дочкою поїхали купувати весільну сукню. До Ігоря повинна була прийти старенька мама, але не встигла. Застала його вже повішеним на перекладині".

У прес-службі обласної поліції повідомили, що 16 лютого в місцеве відділення надійшло звернення про те, що у власному будинку знайшли повішеним чоловіка. Слідів насильницької смерті не було, записки не залишаив.

Слідчі чекають на висновки судово-медичної експертизи. Відкрите кримінальне провадження за фактом умисного вбивства з позначкою "самогубство".

Як повідомляв "Апостроф", 15 жовтня під Вінницею при дивних обставинах загинув військовослужбовець 1988 року народження.