RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Уже не приховують: військовий експерт заявив про колосальні втрати бойовиків на Донбасі

На тлі загострення ситуації на Донбасі, бойовики вже не приховують колосальні втрати в своїх рядах.

Про це заявив військовий експерт Михайло Жирохов в інтерв'ю ДС.

"Причому якщо раніше про реальні "двохсоті" противника говорила з нашого боку лише прес-служба ООС та рідкісні "інформаційні активісти", які ведуть неофіційний список втрат "з того боку", то зараз про це змушені говорити і штатні пропагандисти. Так, той ж колишній український адвокат, який розшукується за шахрайство, Руслан Баклан (який нині представляється як "начальник прес-служби управління Народної міліції ДНР капітан" Данило Безсонов) тільки за один день (23 лютого) вимушено визнав, що "три ополченця самовизнанної Донецької народної республіки загинули через обстріли з боку українських силовиків протягом минулої доби". І це при тому, що наші офіційні та неофіційні джерела говорять мінімум про чотирьох загиблих, в тому числі, і командира батальйону "9-го полку морської піхоти ДНР" на прізвисько "Грек". І це тільки один випадок, без урахування всієї протяжності лінії зіткнення", - говорить він.

У той же час, експерт прогнозує, що на Донбасі очікується дуже "гаряча" весна.

"Протягом останнього тижня ми спостерігаємо загострення на лінії зіткнення на Донбасі. Причому все маркери вказують, що попереду нас чекає дуже "гаряча" весна і нинішні 12-15 обстрілів в день з боку "гібридів" будуть здаватися "ні про що", - додає експерт.

Крім того, Жирохов назвав ті напрямки, де бойовики намагаються атакувати позиції ЗСУ.

"Це, перш за все, Ясинуватська розвилка в Донецькій області та район окупованого Первомайська Луганської області. Крім того, є інформація, що серйозне загострення відбувається на приазовському напрямку, але традиційно інформації звідти практично немає, не доїжджає туди і місія ОБСЄ. Зате місцеві пабліки регулярно пишуть про артилерійські перестрілки в районі Широкиного, боях під Водяним і Павлополем", - уточнює він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше волонтери показали передсмертне фото ДРГ бойовиків під Авдіївкою.