RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Затримання українського священика в Криму: окупантів спіймали на брехні

Окупанти затримали архієпископа Сімферопольського і Кримського Православної церкви України Климента, щоб перешкодити йому виїхати в російський Ростов-на-Дону на суд до українського політв'язня Павлу Гриба.

Про це розповів сам священнослужитель, передає "Центр журналістських розслідувань".

"Я повинен був сьогодні виїхати до Ростова до Гриба на суд. І суд Ростова дав дозвіл на відвідування його в СІЗО", - розповів Климент.

Однак на Центральному автовокзалі в Сімферополі, коли він вже знаходився в автобусі, поліцейські затримали його і відвезли в Центральний райвідділ МВС в місті.

"Як мені сказали в черговій частині, був дзвінок з повідомленням, що в Сімферополі в церкви на вулиці Севастопольській щось вкрали. Тобто, хтось нібито подзвонив, що в моїй церкві крадіжка. І тому вони мене затримали на автовокзалі, зняли вже з автобуса. Це все брехня. Так як про те, хто я, вони дізналися, тільки коли привезли в райвідділ. І через 30 хвилин вони придумали таку версію", - сказав священик.

У той же час, Уповноважена ВР з прав людини Людмила Денисова повідомила, що намагається зв'язатися з омбудсменом РФ Тетяною Москалькової.

"Подзвонила Москалькової, поки вона не зв'язку. Написала їй повідомлення! Буду намагатися з нею зв'язатися. Працюємо", - сказала Денисова.

Зазначається, що архієпископа Климента доставили у відділ поліції Центрального району Сімферополя на вул. Футболістів, 20.

Як повідомляв "Апостроф", раніше адвокат зробив тривожну заяву про українського в'язня Кремля з Криму.