RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

ЗСУ на Донбасі знищили унікальний російський танк "Привид": перші подробиці

Бійці ЗСУ знищили унікальний російський танк Т-72Б3, який був доставлений на територію Донбасу для "випробування" у війні з Україною.

Про це українським розвідникам повідомила перебіжчиця зі складу НЗФ ОРДЛО Світлана Дрюк, передає ТСН.

Танк був доставлений в Україну особисто капітаном Збройних сил Російської Федерації Юрієм Прилуцьким. За словами Світлани Дрюк це була "найкраща техніка в батальйоні" і саме після цього вона здійснила вихід на територію підконтрольну українській владі.

В сюжеті продемонстровано Акт технічного стану танку Т-72Б3 заводський номер №Ж12ВТ5838 (122).

Танк, згідно документу належить до військової частини Збройних сил Російської Федерації 65384. Згідно відкритих даних це 17 мотострілецька бригада, що дислокується на території Чеченської республіки в м. Шалі. Згідно з відкритими даними, бригада мала на озброєнні 41 танк модифікації Т-72Б3.

А українські аналітики з "Інформнапалму" ідентифікували серед окупаційних військ фотосвідчення про перебування на Донбасі танкіста 17 бригади Максим Іванов, який потім був нагороджений орденом "За відвагу!"

Танк типу Т-72Бз був трофеїзований українськими військовими під час бойових дій під Іловайськом, однак згодом втрачений у боях.

Танки цього типу були помічені також під час боїв за Дебальцеве.

Т-72Б3 є спробою доведення шляхом модернізації можливостей танку до рівня Т-90А.

Яке повідомляв "Апостроф", головна героїня першого повнометражного фільму бойовиків ДНР "Ополченочка" втекла з окупованої території до України, і тепер навіть готова свідчити про всі воєнні злочини Росії на Донбасі в Гаазькому трибуналі.