RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Начальство пов'язане з убивцею на прізвисько "Полоса": розкрито нові деталі згвалтування у в'язниці учасника АТО

Начальство Бердянської виправної колонії №77 "пов’язане" із рецидивістом-убивцею, який незаконно перебуває у колонії для незначних та злочинів середньої тяжкості, по кличці "Полоса", який зґвалтує та знущається над ув’язненими.

Про це повідомляє журналіст Ольга Решетилова в Facebook.

"Після того, як мені написали цю історію, я відразу звернулася до кількох правозахисників, які займаються пенітенціарною системою. Всі, як один, сказали, що проблема Бердянської виправної колонії №77 існує вже кілька років, пройдені всі можливі інстанції – безрезультатно", - написала журналістка.

Вона додала, що також неофіційно зверталася до представників офісу Уповноваженої з прав людини і в Мін’юст, де однаково "не бачать проблеми". "Це просто вори в законі качають ситуацію", - процитувала Решетилова відповідь відомств.

Але, як нагадала журналіст, Бердянська виправна колонія №77 має мінімальний рівень безпеки.

"Тут утримуються чоловіки, які вперше вчинили злочин - незначний або середньої тяжкості. Середній вік ув’язнених від 18 до 27 років. Тобто “ворів в законі” там просто не може бути. Хоча ні, є один виняток. Незрозуміло з яких причин тут утримується такий собі Сергій Мірошніченко (погоняло "Полоса"). Рецидивіст, це вже його третя ходка за вбивство", - розповіла жінка.

Вона також повідомила, що за словами засуджених, "Полоса" є правою рукою адміністрації, смотрящім і тим, хто перетворює життя утримуваних на пекло. Саме на нього вказує Олександр, засуджений атошник, як на свого ґвалтівника.

Як повідомляв "Апостроф", раніше під Херсоном ув'язнений перерізав собі горло через побиття конвоїрів.