RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Сутички з "Нацкорпусом" в Черкасах: в поліції назвали число постраждалих, нові фото і відео

У МВС заявили, що винні в спровокованих активістами "Нацкорпуса" сутичках в Києві і Черкасах будуть притягнуті до кримінальної відповідальності.

Про це повідомляє прес-служба ГУ Нацполіціі в Черкаській області.

"Сьогодні, 9 березня, в містах Києві та Черкаси під час масових заходів відбулися зіткнення мітингувальників із правоохоронцями. І в столиці, і в обласному центрі масові заходи проходили в центрі міст. У Києві правопорушники намагалися силою прорвати кордон поліцейських, застосували газ дратівної дії і піротехніку. Правоохоронці були змушені застосувати у відповідь фізичну силу і спецзасоби", - сказано в повідомленні.

За інформацією відомства, під час зіткнень постраждали двоє правоохоронців.

"У Черкасах під час охорони громадського порядку в центрі міста, де відбулися масові заходи за участю великої кількості громадян, під час від'їзду президента України представники" Національного корпусу "намагалися заблокувати кортеж глави держави і почали провокувати на бійку рядових жителів Черкас і поліцію. Активісти спробували прорватися на сцену, застосовуючи піротехніку. Правоохоронці застосували поліцейські заходи примусу", - повідомили в поліції.

В результаті зіткнень постраждали 15 поліцейських, в тому числі і начальник ГУНП в Черкаській області полковник поліції Валерій Лютий - йому розсікли особа.

За даним фактом слідчим управлінням ГУНП в Черкаській області вирішується питання про відкриття кримінального провадження. МВС закликає всіх учасників масових акцій в виключно мирних протестів. І нагадує про кримінальну відповідальність за подібне вуличне насильство.

За інформацією місцевих ЗМІ, представники "Нацкорпуса" збиралися штурмувати облдержадміністрацію, де знаходилося керівництво області. Більшість з активістів були не з Черкас, а організовано приїхали з Києва.

Як повідомляв "Апостроф", також сутички з поліцією сталися на подібній акції націоналістів у Києві біля Адміністрації президента.