RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Під Рівним від кору померла дитина: лікарі розкрили дивні деталі

У Рівненській області від кору померла 9-річна дівчинка.

Про це повідомляє обласне управління охорони здоров'я в Facebook.

Як зазначається, це вже третій випадок з початку року.

"У п’ятницю, 15 березня, від кору померла 9-ти річна дівчинка із Березнівщини. У школі вона контактувала з хворою на кір дитиною. Наприкінці лютого дівчинка лікувалася у Березнівській центральній районній лікарні. З першого березня - в обласній дитячій лікарні", - вказується в повідомленні.

Як заявив завідувач відділенням інтенсивної терапії обласної дитячої лікарні Микола Хоружий, дівчинку доставили з ускладненнями у важкому стані. Її відразу ж перевели на штучну вентиляцію легенів. Незважаючи на інтенсивну терапію і реанімаційні заходи, врятувати дівчинку не вдалося.

При цьому уточнюється, що згідно з документами щеплення у дитини було, проте лабораторні дослідження показали, що захисний титр антитіл проти кору в крові дівчинки був відсутній.

На даний момент проводяться гістологічні дослідження.

"Це не зовсім типова ситуація. В цієї дитини не було імунітету до кору, не було достатнього рівня імуноглобуліну - джі. Загалом на Рівненщині 1636 хворих на кір. У нас є інформація, що понад 13 тисяч школярів не щеплені. До прикладу, у Дубно є приватна школа, де 72% учнів – не щеплені", - розповів завідувач епідвідділом обласної лабораторного центру МОЗ України Віктор Мороз.

При цьому уточнюється, що якісна вакцина проти кору в області є. З початку року були вакциновані понад 18 тис. осіб.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в лютому в Києві в результаті ускладнень, викликаних захворюванням на кір, померла 57-річна жінка.