RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

"Нацкорпус" заявив про жорстоке побиття його активістів поліцією в Полтаві

У неділю, 17 березня, в Полтаві відбувся ще один протест "Національного Корпусу" - активісти з’явилися на політичний захід, у рамках якого мав виступити з передвиборчою агітацією президент Петро Порошенко, і закидали сцену іграшковими поросятами. Присутні на заході поліцейські моментально відреагували на дії активістів і багатьох із них затримали.

Про це стало відомо з повідомлень на сторінці політичної партії «Національний Корпус. Полтава» у Facebook.

На оприлюднених представниками "Національного Корпусу" фотографіях видно, що кількість поліцейських значно перевищує число активістів. Завдяки цьому силовики швидко оточили мітингувальників, які почали закидати сцену іграшковими свинями, а далі почалися затримання.

На відеозаписах, із місця подій, можна побачити, що поліція почала бити деяких активістів ногами і тягнути до автозаків. Повідомляється, що серед них був ветеран АТО Войцеховський Сергій, що отримав у ході бойових дій інвалідність – позбувся руки. Його слова про події: "Ми стали навпроти проходу, кинули іграшки, стали колоною у натовпі, вели себе ввічливо як завжди та дивилися за реакцією. В цей момент поліція з дубинками, у полному спорядженні оточила нас. Тих, до кого підбігли з заду, вдалося повалити на землю, після чого лежичих почали бити. Удари наносилися по кісткам та у область паху, такого не робив у минулому навіть беркут. Побитих хлопців погрузивши в автозаки, без протоколів та причин затримки повезли в невідомому напрямку. Мені повезло, мої побратими витащили мене, хоча я встиг отримати декілька ударів".

При цьому під час силових зіткнень постраждали і пересічні громадяни, що прийшли послухати виступ президента. Зокрема, поліцейські штовхнули жінку похилого віку прямо в калюжу, яка, судячи з відео, при цьому вдарилася головою.

Точна кількість активістів, затриманих під час акції в Полтаві, поки не відома. При цьому представники полтавського підрозділу "Національного Корпусу" вже заявили, що підстав для затримання мітингувальників у поліції не було, адже протест був мирним. Вони також підкреслили, що дії правоохоронних органів у Полтаві дуже нагадують події 2014 року, коли влада намагалася силою примусити українців мовчати.

В той же день, схожа акція відбулася і в Києві. У ході протесту активісти закидали іграшковими свинями будівлю Адміністрації президента. Втім, у столиці до силових зіткнень з поліцією не дійшло.

Нагадаємо, що мітинг у Києві також був організований представниками політичної партії "Національний Корпус", зокрема лідером цієї партії Андрієм Білецьким. У ході акції протесту Білецький заявив журналістам, що поки винні в розкраданні грошей української армії не опиняться за гратами, «Національний Корпус» продовжить страйкувати.

Також Андрій Білецький розповів про плани «Національного Корпусу» на найближчі два тижні.

"Наближаються вибори. Нам відомо, що в країні ведеться активна скупка голосів. Зі свого боку ми зробимо все, щоб ці фальсифікації не пройшли. Наші представники будуть присутні на виборчих дільницях по всій країні і забезпечать українцям право на вільне волевиявлення", – прокоментував Білецький.