RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Кулеметник ЗСУ відбив атаку бойовиків під Луганськом: названо прізвище загиблого героя

На Луганщині 18 березня від кулі ворожого снайпера загинув кулеметник ЗСУ Євген Керичанин, який відбивав атаку бойовиків.

Про це повідомив прес-центр ООС в Facebook.

Відзначається, що з метою наближення до позицій українських військових, близько 10:00 ранку противник відкрив вогонь з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, намагаючись зайти у фланг взводного опорного пункту однієї з бригад, яка захищає Луганщину.

"Перебуваючи на спостережному посту, солдат Євген Керичанин відкрив вогонь з кулемета. Точними пострілами він змусив противника зупинитися і відійти. У той же час, під прикриттям кулемета діяв ворожий снайпер, в результаті обстрілу якого Євген отримав поранення, несумісні з життям", - сказано в повідомленні.

За проявлену мужність Керичанина був представлений до нагороди посмертно.

"Жоден обстріл противника не залишився без адекватної відповіді Об'єднаних сил. За даними розвідки, двох окупантів ліквідовано, ще двоє - поранені. Знищені дві бойові машини піхоти і дві одиниці військової автомобільної техніки супротивника", - додали в штабі ООС.

Як повідомляв "Апостроф", 17 березня в зоні проведення проведення операції Об'єднаних сил ситуація істотно загострилася, був убитий солдат ЗСУ Віктор Гарбар.