RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Стало відомо про великі втрати військ Путіна в Сирії

Російські військовослужбовці загинули в Сирії, потрапивши в засідку в районі міста Сухна, розташованого недалеко від Пальміри.

Про це з посиланням на місцеві джерела повідомив у своєму Facebook аналітик Анатолій Несміян.

"Місцеві джерела повідомляють про 16 загиблих з числа супроводжуючих конвой, причому за певними даними, шість з них - російські військовослужбовці. Зрозуміло, що ніяких офіційних повідомлень не буде, як завжди, щось спливе пізніше - або з повідомлень західних ЗМІ, або з російських соцмереж. Війна в Сирії давно перейшла у фазу "без втрат", хоча в форматі партизанської війни, як правило, число втрат може бути цілком відчутним", - написав він.

При цьому Несміян нагадав, що трохи раніше повідомлялося про потрапляння в полон до бойовиків ІДІЛ в тому ж районі декількох десятків сирійських військових.

"Чи йде мова про той самий випадок, сказати складно - в пустелі діють кілька десятків великих - близько 80-100 осіб - і до півсотні дрібних (в межах 20 осіб) груп бойовиків", - зазначив він.

Як повідомляв "Апостроф", після розгрому американськими військами в лютому 2018 року в Сирії російська ПВК "Вагнера" фактично перетворилася в охоронну компанію, а половина найманців сидить без роботи.