RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

В Україні зловили банду жорстоких наркоторговців: в СБУ розповіли про відрубані пальці

ГПУ спільно з СБУ припинили діяльність транснаціонального угрупування, яке більше чотирьох років продавало наркотики за криптовалюту в інтернеті.

Про це представники відомств розповіли на брифінгу 21 березня, повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

Зазначається, що правоохоронці затримали 20 учасників схеми.

За словами начальника департаменту ГПУ Сергія Кізя, в ході розслідування встановлено, що в 2014 році на території України була створена стійка ієрархічна злочинна організація до складу якої увійшли як громадяни України, так і громадяни інших держав, зокрема РФ.

Наркотики реалізовувалися через інтернет-сайти і чат-боти в месенджері "Telegram".

В СБУ наголосили, що 21 березня слідчі провели сотні слідчих дій, серед яких були обшуки, затримання осіб, допити тощо. Були вилучені кілька мільйонів доларів США готівкою, золоті злитки, прикраси, елітні транспортні засоби та інші матеріальні цінності.

За первинними оцінками правоохоронців, вилучена "чорна бухгалтерія" свідчить про щорічного прибутку злочинної організації в десятки мільйонів доларів США.

Зазначається, що ці кошти інвестувалися в нерухомість і бізнес по всьому світу.

"Зараз слідчі дії ще тривають, вже в даний час затримані близько 20 осіб - членів цієї злочинної організації, вирішується питання про повідомлення ним про підозру і обрання запобіжного заходу", - повідомив Кізь.

У свою чергу, перший заступник голови СБУ Павло Демчина зазначив, що розслідування у цій справі тривало більше року, а аналогів такої спецоперації в Україні ще не було.

Загальна чисельність злочинної організації становила близько 1000 чоловік. До 2017 року зазначена злочинна організація, відома як "Хімпром", активно працювала на території України і РФ.

Він пояснив, що після масових затримань в РФ основні її учасники, громадяни Росії, переїхали в Україну і налагодили дистанційне керування незаконним бізнесом, значно посиливши заходи конспірації.

"Щоб ви зрозуміли, яка була дисципліна в цій організації, розповім наступне: окремі члени злочинної організації на сьогоднішній день не мають пальців на руках. За будь-яке порушення правил конспірації, поведінки, несанкціоновані контакти або використання власних мобільних телефонів на робочих місцях приїжджали спеціально навчені люди і просто відрубували пальці", - додав Демчина.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Дніпрі зі стріляниною затримали бандита на прізвисько "Арієць" і його подільників.