RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

У Харкові затримали розвідника бойовиків ДНР на прізвисько "Куб": опубліковано фото

Співробітники Служби безпеки України викрили та затримали в Харкові бойовика терористичної організації ДНР.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Оперативники встановили, що уродженець і колишній житель окупованій Горлівки в лютому 2015 приєднався до бойовиків ДНР і отримав позивний "Куб".

У складі "військової розвідки Новоросії" він брав активну участь в бойових діях проти ВСУ. На початку 2019 бойовик вирішив переїхати на постійне місце проживання до Харкова і спробував легалізуватися, намагаючись отримати дублікати своїх особистих документів, які нібито були втрачені.

"Співробітники СБУ встановили місце тимчасового проживання зловмисника в Харкові і провели санкціонований обшук, під час якого вилучили бойову гранату РГД-5 і тротилову шашку вагою 400 грамів. Бойовика затримали згідно зі ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України", - сказано в повідомленні.

В рамках розпочатого кримінального провадження правоохоронці документують додаткові факти причетності затриманого до сприяння терористичному угрупованню ДНР. Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії.

Як повідомляв "Апостроф", раніше співробітники СБУ попередили терористичний акт в харківському метрополітені, затримавши завербованого спецслужбами РФ виконавця.