RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Окупанти в Керчі знищили унікальне місце відпочинку: опубліковано фото

Кримчани в черговий раз скаржаться на знищення окупантами навколишнього середовища на півострові: на цей раз вирубують ліс із рідкісними деревами в Керчі.

Про це повідомляє "КерчьИНФО".

Так, на місці одного з нечисленних лісів на Керченському півострові буде побудований кар'єр з видобутку піску.

За словами місцевої мешканки, гуляючи по лісі недалеко від села Нижньозаморське Ленінського району, жінка стала випадковим свідком знищення лісу, в якому знаходиться віковий дубовий гай, а також росте кримська сосна, яка занесена до Червоної книги.

Керчанка звернулася до Керченської міжрегіональної природоохоронної прокуратури, після чого з'ясувалося, що ліс буде вирубано, і на його місці з'явиться кар'єр з видобутку піску.

"Особисто для мене - це дивні речі. Це єдиний лісовий масив на Керченському півострові, і багато керчан люблять відпочивати в тих місцях. Впевнена, що більшість тих, хто живе на Керченському півострові навіть не підозрюють про ці процеси", - розповідає керчанка.

За її словами, Крим завжди любили і люблять називати "природною здравницею", проте єдиний лісовий масив на Керченському півострові знищують. Причому робить це саме Міністерство екології та природних ресурсів Криму.

"Ліс в степу! Тут кожне дерево на вагу золота! Безсовісне знищення природи Керченського півострова тільки "набирає "обертів", - нарікає керчанка.

Вона додала, що на прес-конференції, приуроченій до Міжнародного дня лісів, один із представників Міністерства екології та природних ресурсів Криму сказав, що на Керченському півострові відкривалися і будуть відкриватися нові кар'єри, а однією з компаній, яка видобуває в тому місці пісок, видана ліцензія до 2035 року.

"Міністерство екології та природних ресурсів Криму пустило "під ніж" дуб і кримську червонокнижну сосну, а заодно і численних мешканців цього лісу", - говорить Світлана.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі з'явилися фото нової вирубуваня червонокнижних дерев в Криму.