RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

У Криму в української церкви віджали землю для РПЦ і спецслужб Путіна: опубліковано фото

Окупанти незаконно заволоділи земельною ділянкою Кримської Єпархії УПЦ КП (тепер УПЦ (ПЦУ) в місті Сімферополі.

Про це повідомляє координатор руху "Євромайдан Крим" Андрій Щекун у Facebook.

"В Сімферополі, біля ліквідованої Української школи-гімназії, на місці, де у 2013 році було виділено земельну ділянку під будівництво Кафедрального Собору в ім’я Христа Спасителя Української Православної Церкви Київського Патріархату, окупанти без будь-яких рішень розпочали будівництво житлового комплексу для працівників ФСБ РФ та розпочаті роботи по геодезії для будівництва храму, скоріш за все московського патріархату...", - написав активіст.

За його словами ще в 2015 році архієпископ Климент отримав листа, в якому його примушували "добровільно відмовитися" від цієї ділянки.

"Прошу відповідно до Земельного кодексу Російської Федерації передати право користування на земельну ділянку шляхом добровільної відмови від права постійного користування земельною ділянкою, наданого під будівництво собору, з метою надання відповідної земельної ділянки УФСБ Росії по Республіці Крим і місту Севастополя для будівництва багатоквартирних житлових будинків", - йшлося в листі.

Як повідомляв "Апостроф", в лютому в аннексированном Россией Крыму разгорелся скандал из-за храма Православной церкви Украины в Симферополе, прихожан и священнослужителей которого попросили "освободить помещение".