RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Нардеп розповів про затримання злочинця, які вкрав квартиру у пенсіонерки: фото

Народний депутат Олександр Грановський повідомив про те, що злочинець, який реалізував шахрайську схему по заволодінню квартирою київської пенсіонерки Клавдії Дунаєвської - затриманий та знаходиться в слідчому ізоляторі.

Про це Грановський написав на своїй сторінці в Facebook. Історія з вкраденою квартирою триває з серпня минулого року.

Тоді Грановський докладно описував схему: пенсіонерку Дунаєвську били, після чого провели кілька юридичних махінацій, переоформивши майно. В кінцевому підсумку, квартира була продана третім особам.

"Свого часу до мене звернувся онук пенсіонерки Анзорі Джикія і попросив допомогти. Кілька місяців тому я детально описував цю ситуацію і пообіцяв докласти максимальних зусиль з метою повернути вкрадене майно пенсіонерці. Жах цієї, здавалося б, рядовій, з точки зору кримінального процесу і статистки, ситуації ще й у тому полягає, що бабусю кілька разів жорстоко побили", - пише народний обранець.

Постраждалі неодноразово зверталися в правоохоронні органи. Але слідчі не знаходили складу злочину для внесення справи до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Тільки зараз справу вдалося зрушити з мертвої точки. Шахрай на прізвище Бекрешов був затриманий і знаходиться в ізоляторі.

"Якщо хтось, хто постраждав від дій цієї людини, дізнається його по фотографії, проінформуйте прокуратуру Києва або поліцейських. Я не можу виключати, що на його совісті не тільки одна крадіжка квартири. В ході реалізації злочинної схеми, в результаті якої у бабусі відібрали майно, цей негідник отримав по підробленій довіреності всі необхідні для оформлення договору документи", - попереджає народний депутат.

Також Грановський пише, що, на жаль, шахраї часто співпрацюють з правоохоронцями.

"Ви скажете, що справа дрібнувата і витрачати час слід на проблеми більш державні. Але ні, найчастіше одна група шахраїв, що промишляє таким ремеслом, замішана в сотнях подібних злочинів. Встановити бандитів дуже і дуже важко, на жаль, вони часто знаходять взаєморозуміння з правоохоронцями. Втім, треба віддати належне, не цього разу", - коментує Грановський.

Депутат пише, що слідчі і прокурори продовжують розшукувати жінку, послугами якої скористалися бандити, щоб оформити документи в нотаріуса.

"Але я впевнений, що і вона скоро буде знайдена", - зазначив депутат.