RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Ідеолога бойовиків ДНР видворили з Білорусі в Україну: відео та подробиці

Українські прикордонники затримали вночі, 3 квітня, на кордоні з Білоруссю колишнього співробітника "МГБ ДНР".

Про це повідомляє прес-центр Державної прикордонної служби.

Так, вночі на територію України нібито за вчинення адміністративного правопорушення на території Білорусі правоохоронці вислали громадянина України. При цьому білоруські прикордонники заборонили йому в'їзд на територію країни строком на 10 років.

"Однак в ході проведення фільтраційно-перевірочних заходів оперативники Держприкордонслужби з'ясували, що в 2014 році цей громадянин прибув в м. Донецк, перетинаючи кордон з РФ і вступив до лав проросійських сепаратистів. Згідно баз даних сайту Миротворець, чоловік був заступником командира НВФ "Восток" , очолюваним Олександром Ходаковським, і співробітником т. н. "МГБ ДНР" з питань розробки стратегії і тактики ведення бойових дій, формування ідеологічної концепції "ДНР", забезпечення політичної та юридичної безпеки участніков переговорного процесу", - йдеться в повідомленні.

Але потім він виїхав до Білорусі через територію Росії. Там він спробував влаштуватися на роботу і розмістив оголошення в інтернеті. При цьому, в резюме він вказав свій досвід роботи в якості заступника командира батальйону "Восток" з особливо важливих справ. Цим, він власне і зацікавив працівників МВС Білорусі.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в аеропорту Києва "розгорнули" росіянина з георгіївською стрічкою.