RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

​На Донбасі оголосять "великоднє перемир'я": заява західного перемовника

На засіданні тристоронньої контактної групи щодо ситуації на Донбасі, яке відбулося 10 квітня в Мінську, учасники зійшлися на думці про необхідність оголошення великоднього перемир'я.

Про це заявив спецпредставник ОБСЄ в тристоронній контактній групі по ситуації на сході України Мартін Сайдік, передає БЕЛТА.

Обговорення загальної ситуації з безпекою і підготовка до оголошення перемир'я з нагоди великодніх свят склали основу на засіданні робочої групи з безпеки.

"В результаті ТКГ зійшлася на думці про необхідність оголошення перемир'я і домовилася провести додаткову відеоконференцію 18 квітня для його остаточного узгодження. Досвід показує, що для ефективного і довгострокового перемир'я найголовніше - це політична воля сторін, при її наявності це зробити нескладно", - зазначив Мартін Сайдік.

Підгрупа також обговорила додаткові заходи щодо забезпечення безпеки та гуманітарного розмінування. Учасники ж економічної робочої групи висловили стурбованість ситуацією, що виникла на початку місяця навколо компанії "Вода Донбасу" в зв'язку з перебоями електропостачання.

Як повідомляв "Апостроф", з півночі 8 березня Україна ввела безстрокову режим "тиші" по всій лінії зіткнення з російськими окупаційними військами, проте Росія не надала гарантій перемир'я.