RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

На Донбасі важко поранено добровольця-парамедика з позивним "Смурфік": опубліковано фото

В мережі з’явилася зворушлива історія 20-річного добровольця-парамедика "госпітальєра" Миколи Волкова "Смурфіка", який отримав серйозне поранення на Донбасі і перебуває у тяжкому стані.

Про нього розповіла в Facebook ветеран-доброволець комбат та автор проекту "Госпітальєри" Яна Зінкевич.

"Був тяжко-поранений наш доброволець Госпітальєр, Микола Волков, друг Смурфік. Почуйте його історію. Почуйте чому він ледве не віддав найцінніше – життя", - написала вона.

Микола Волков, "Смурфік" - молодий 20-річний юнак з м. Маріуполь, який в червні 2018 року пройшов навчальний центр "Госпітальєрів", та з 1 липня поїхав на свою першу ротацію у складі батальйону.

"З осені 2018 року він був закріплений до 8 батальйону УДА "Аратта" та щоденно ніс тяжку ношу добровольця-парамедика.
Він не мав медичної освіти, але за покликом душі став парамедиком та рятував життя. Це надзвичайно щирий та одночасно мужній хлопець, який був готовий понести найбільшу ціну Свободи – життя", - написала Зінкевич.

"Госпітальєр" закликала усіх небайдужих долучитися до порятунку молодого парамедика.

"Зараз, нам разом з вами потрібно допомогти залишитись йому на цьому світі, та зробити максимум для його одужання та максимального відновлення. Ти у наших серцях друже Смурфік, і кожен з нас зробить усе, тепер для твого порятунку. Кожен день на шляху до його одужання буде надзвичайно тяжкий. У Смурфіка складне кульове поранення в голову, пошкоджена велика частина мозку та кісток. Зараз він знаходиться в політравмі Мечникова, і я вдячна всім хто долучався і допоміг мені в цю надзвичайно складну добу", - написала волонтер.

Як повідомляв "Апостроф", 16 березня в Івано-Франківську провели в останню путь волонтера-парамедика батальйону "Госпітальєри" капелана Сергія Мороза з позивним "Фрост".