RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Бойовики розстріляли з "Градів" мирних жителів на Донбасі: фото

Збройні формування Російської Федерації обстріляли з установок "Град" мирне село Орлівка.

Про це йдеться в прес-службі ООС.

"Так, 11 квітня 2019 року з 17:45 - 18:00 найманці збройних формувань Російської Федерації з напрямку Красний Партизан здійснили артилерійський обстріл населеного пункту Орлівка Ясинуватського району.

Спостережна група Української сторони Спільного центру з контролю та координації у співпраці з СММ ОБСЄ попередньо встановили, що ворог обстріляв населений пункт з важкого озброєння типу "Град"", - йдеться у повідомленні.

Зі слів місцевих мешканців, було щонайменше п’ять влучань, від яких утворились величезні вирви. Крім того, на місці розривів реактивних боєприпасів, знайдені фрагменти та осколки забороненого озброєння.

"Бойовики продовжують безвідповідально обстрілювати населені пункти, порушуючи усі норми міжнародного гуманітарного права. Такі дії окупаційної адміністрації свідчать про свідоме невиконання Мінських домовленостей та зацікавленість у подальшому загостренні конфлікту, демонструють небажання дотримуватися режиму припинення вогню під час весняного перемир’я", - підсумували в ООС.

Як повідомляв "Апостроф", з початку доби 11 квітня на Донбасі бойовики 11 разів обстріляли позиції підрозділів Об'єднаних сил.