RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

​Не такі ідіоти: в Україні розгорівся новий скандал через плакати з Порошенком

В Адміністрації Президента заявили, що не мають ніякого відношення до провокаційних бордів в стилістиці президента Петра Порошенка з написом "Кінець".

Про це повідомив "Громадському" завідувач відділом Головного департаменту інформаційної політики АП Володимир Горковенко.

"Та ви смієтеся? Ми ж не такі вже ідіоти, щоб таке вішати, таку дурість. Ми взагалі намагаємося обережно підходити до таких речей після бордів із Путіним", - підкреслив Горковенко.

За його словами, ці борди можуть бути пов'язані з міським головою Черкас Анатолієм Бондаренком, оскільки, за його інформацією, спочатку вони з'явилися саме в Черкасах.

"Він (Бондаренко - ред.) формально є представником "Батьківщини", а неформально, згідно з тим, що говорять люди з політичних кіл Черкас, він активно включився у виборчу кампанію Зеленського", - заявив Горковенко.

У поліції "Українській правді" прокоментували, що провокаційна зовнішня реклама в стилістиці Порошенко розміщена з порушенням законодавства.

"Згідно з попередньою перевіркою, ця зовнішня реклама розміщена з порушенням законодавства. Адже не містить інформації про установу, що здійснила друк, тираж, інформації про осіб, відповідальних за випуск, і замовника цих матеріалів", - повідомив прес-секретар Нацполіціі Ярослав Тракало.

Він зазначив, що зараз поліція проводить перевірку по всіх регіонах, де виявлено розміщення політичної реклами даного змісту.

"Відповідно до частини 2 статті 212-13 КУпАП, поширення зовнішньої реклами без зазначеної в законодавстві інформації - тягне за собою накладення штрафа. Відносно осіб, які розмістили таку політичну рекламу з порушенням законодавства, будуть складені відповідні адмінматеріали", - додав Тракало.

За його словами, самі борди комунальні служби знімуть.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в соціальних мережах опублікували ролик, на якому вантажівка збиває кандидата в президенти Володимира Зеленського.