RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

​У ГПУ відповіли на сенсацію з викликом на допит людей Порошенко

Генеральна прокуратура України роз'яснила ситуацію із викликом на допит колишнього глави АП Бориса Ложкіна, заступника голови АП Олексія Філатова і колишню главу НБУ Валерію Гонтареву, які працювали за президентства Петра Порошенка.

Про це написала на своїй сторінці в Facebook прес-секретар Генпрокурора Лариса Сарган.

"Сьогодні на сайті ГПУ були опубліковані повістки про виклик до слідчого з особливо важливих справ слідчого відділу управління особливо важливих справ Департаменту міжнародно-правової співпраці ГПУ наступних осіб - А. Філатова, Б. Ложкіна, В. Гонтаревої, К. Стеценко та інших", - йдеться в повідомленні.

Сарган нагадала, що 28 березня прокурор ГПУ Костянтин Кулик повідомив ЗМІ про оголошення підозри чотирьом особам з оточення Порошенка.

За її словами, на той момент повідомлення про підозру В.Гонтаревій, Б.Ложкіну, К. Стеценко, О.Філатову було здійснено з порушенням процесуального законодавства.

Саме тому на той момент ці люди не вважалися підозрюваними в розумінні ст. 42 КПК.

"Після проведення службового розслідування Генінспекціею ГПУ було встановлено, що підозри були спрямовані особам з порушенням законної процедури. Протягом декількох тижнів Генпрокурор провів заслуховування у даній справі з участю всієї слідчо-прокурорської групи. Слідчо-прокурорська група буде діяти виключно в руслі українського законодавства", - уточнила Сарган.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Генпрокуратура завершила кримінальне розслідування у справі бізнес-партнера побіжного президента Віктора Януковича - харківського олігарха Сергія Курченко і вручила підозра ряду осіб.