RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

17 квітня

Всі новини

У Дніпрі спалили авто відомому журналісту: фото і реакція поліції

У суботу, 27 квітня, в Дніпрі спалили автомобіль головного редактора газети "Зоря" Володимира Песоцького.

Про це повідомляє журналіст Сергій Томіленко на своїй сторінці в Facebook.

"Сам підпал продовжує серію залякувань вогнем журналістів в Дніпропетровській області. Свого часу підпалили автомобіль теж головного редактора" Зорі "(в той час) Ксенії Зайцевої. У Кам'янському згоріло авто відомого журналіста і редактора Сергія Гузя. Так само в Кам'янському вигоріла редакція місцевого видання "Подія", - написав він.

За слова Томіленко, жодна з попередніх справ підпалів журналістського майна належним чином не розслідувана. Відповідно, безкарність призводить до нових атак і залякувань.

Також правління ДОО НСЖУ закликає правоохоронні органи ретельно і якомога швидше розслідувати підпал. Подібні залякування вогнем представників ЗМІ - не припустимі. Ніхто не має права чинити тиск на журналістів, зазіхати на життя, здоров'я або особисте майно колег. Подібні дії - це наступ на свободу слова в цілому.

За даними поліції, інформація про загорання авто надійшла близько 03:30. Повідомили, що горить машина марки Volvo в Шевченківському районі міста.

За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України (умисне знищення або пошкодження майна). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до десяти років.

Зараз поліцейські опитують можливих свідків, тривають оперативно-розшукові заходи, спрямовані на встановлення всіх обставин події.

Як повідомляв "Апостроф", російська журналістка Юлія Латиніна заявила, що згорів її автомобіль.