RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Бойовики атакували позиції ООС, прикриваючись мирними жителями: є поранені

Впродовж доби четверга, 2 травня, бойовики російсько-окупаційної армії 15 разів атакували позиції українських військових на Донбасі, поранивши трьох захисників.

Про це йдеться у зведенні штабу ООС у Facebook.

Зазначається, що чотири рази позиції українських захисників були обстріляні із зброї, забороненої Мінськими угодами: 120 і 82 мм мінометів.

"Ворог також обстрілював наших захисників з озброєння бойових машин піхоти, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї", - йдеться у звіті.

В ООС також зазначили, що бойовики повернулися до тактики застосування кочівних батарей.

"Ворог обстріляв наші позиції в районі населеного пункту Новолуганське з 82 мм мінометів та поблизу міста Авдіївка з 120 мм мінометів, прикриваючись мирними мешканцями населених пунктів Доломітне, Яковлівка та Мінеральне", - зауважили в ООС.

При цьому повідомляється, що українські військові не відповіли на провокації бойовиків, оскільки була небезпека завдати шкоди мирним мешканцям.

Загалом внаслідок обстрілів 2 травня бойовики поранили трьох українських військових. Натомість, війська окупантів зазнали значно важчих втрат: поранення отримали дев'ять бойовиків.

В ніч на 3 травня ворог чотири рази обстріляв позиції ООС. Втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил немає.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, що Москва змінила куратора бойовиків на Донбасі.