RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Бойовики збільшують обстріли на Донбасі: є поранені

У п'ятницю, 3 травня за станом на 12:00 окупанти 12 разів відкривали вогонь по позиціях Об'єднаних сил, двоє українських військовослужбовців отримали поранення.

Про це повідомив спікер Міноборони Максим Праута в ході брифінгу, передає УНН.

"З початку поточної доби, станом на 12:00, сталося вже 12 обстрілів з боку противника ... протягом поточної доби двоє військовослужбовців Об'єднаних сил поранені", - зазначив спікер МОУ.

Згідно наданої ним інформації, найбільш небезпечна ситуація спостерігалася на Верхньошірокінському напрямку, де противник обстрілював позиції військовослужбовців ЗСУ з кулеметів великого калібру і стрілецької зброї з 00:30 безперервно протягом години.

Також окупанти застосовували в районі Новотроїцького вночі і вранці, близько 6:00, заборонену Мінськими домовленостями зброю - 120-го і 82-го калібрів.

У Мар'їнці вранці були зафіксовані обстріли з автоматичних станкових гранатометів, а також кулеметів великого калібру і стрілецької зброї.

Під Авдіївкою з 6:40 окупанти вели вогонь з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, о 9:10 по позиціях українських військових випустили 6 мін калібру 120 мм.

В районі Павлопіля рано вранці був зафіксований тривалий обстріл позицій сил ОС з озброєння БМП.

Як повідомляв "Апостроф", 2 травня окупанти 15 разів атакували позиції українських військових на Донбасі, поранивши трьох захисників. В ООС відзначили, що противник повернувся до тактики застосування "кочуючих батарей", коли стрільба ведеться з житлових районів окупованих населених пунктів.