RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Названо прізвище підозрюваного у справі відомого учасника АТО, вбитого на Донбасі: фото і реакція мережі

У справі про рейдерське захоплення агрокомплексу "Росава-К" загиблого на Донбасі в 2014 році американця українського походження Марка Паславського з'явився підозрюваний - депутат Київської обласної ради Віталій Карлюк.

Про це в Facebook повідомив прокурор України Юрій Луценко.

"У резонансній справі рейдерського заволодіння агрокомплексом "Росава-К", який належав загиблому в АТО добровольцю, українцю американського походження Марку Паславському оголошено підозру депутату Київської облради Віталію Карлюку", - написав він.

Також стало відомо, за якою схемою "віджимати" агрокомплекс.

"Схема була така: нові власники агрокомплексу, серед яких і Карлюк, підробили протокол загальних зборів учасників агрокомплексу і в результаті цього зі складу засновників було виведено власника і компанію-засновницю, до якої належав Паславський. Договір про купівлю-продаж частки статутного капіталу "РОСАВА-К" було виготовлено і підписано вже ПІСЛЯ смерті Марка Паславського ..." - написав у Facebook український волонтер Назар Приходько.

У мережі не втрималися від коментарів, нагадавши, що для того, щоб оголосити ім'я підозрюваного у цій справі, прокуратурі знадобилося 5 років.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Марка Паславського впізнали на фото, зроблених під час протестів на Майдані взимку 2013-2014 років.