RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Катастрофа пасажирського літака в Шереметьєво: розкриті нові подробиці трагедії

Журналісти опублікували нові деталі щодо катастрофи авіаборта Sukhoi Superjet в аеропорту Шереметьєво (Москва, РФ) 5 травня.

Про це повідомляє РІА "Новости" з посиланням на документи Росавіації.

Так, згідно з документами, у борта було значне перевантаження - в 1,6 тони. Однак це не могло привести до трагічних наслідків, оскільки швидкість польоту не перевищувала рекомендованих показників.

Більш відчутною проблемою стали помилки екіпажу при пілотуванні літака під час посадки. Журналістам, зокрема, стало відомо, що пілоти не випустили закрилки, порушивши тим самим вказівки в інструкції. Це не дало можливості літаку сісти більш-менш "плавно".

Було відмічено, що "командир лайнера при заході на посадку активно смикав ручку керування літаком, відхиляючи ніс вгору-вниз". Наслідки цих маневрів можна побачити на записах з камер - борт при посадці то "пірнав" носом, то знову піднімався.

Також екіпаж не зумів вчасно подати сигнал про пожежу.

"Сигнал про пожежу на SSJ-100 спрацював за 4 секунди до зупинки літака, система пожежогасіння - через 20 секунд", - йдеться в документах.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі з'явилося повне відео посадки повітряного борту Sukhoi Superjet в московському аеропорту Шереметьєво в момент катастрофи 5 травня.