RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Погрожував вбивством: ГПУ отримала від американців заяву проти Коломойського

Громадяни США Ігор Фруман і Лев Парнас подали заяви до правоохоронних органів України про те, що бізнесмен Ігор Коломойський погрожував їм вбивством.

Про це повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган, передає LIGA.net.

Сама заява направлена до Державного бюро розслідувань.

"Так, до нас зайшла вчора така заява до громадської приймальні ... Реакція повинна бути в першу чергу у Держбюро розслідувань (ДБР), куди подано. Нам подано копію. Всі питання повинні бути до безпосередніх слідчих по тій чи іншій справі. В даному випадку це до ДБР", - сказала вона.

Спікер уточнила, що ГПУ буде виступати в зазначеній справі в якості процесуальних керівників. У той же час в Держбюро розслідувань заперечують подачу заяви.

Адвокат американських громадян Аліна Самарець уточнила інформацію про подачу заяви.

Вона сказала, що заява "про те, що Коломойський погрожував вбивством моїм клієнтам" направлена генпрокурору Юрію Луценку, голові МВС Арсену Авакову і главі ДБР Роману Трубі. Самарець уточнила, що Фруман і Парнас звернулися до правоохоронних органів за порадою адвоката Рудольфа Джуліані.

Звинувачення на адресу Коломойського засноване на його фразі з інтерв'ю, що Фруман і Парнас "будуть виведені на світ божий".

"Вони це розцінили як загрозу вбивством", - зазначила адвокат.

Вона уточнила, що правоохоронні органи повинні прийняти рішення про відкриття кримінальної справи протягом 24 годин з моменту подачі заяви.

Як повідомляв "Апостроф", раніше персональний адвокат президента США Дональда Трампа Рудольф Джуліані висловив обурення тим, що олігарх Ігор Коломойський після приїзду в Україну погрожував двом американським громадянам.