RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

15 квітня

Всі новини

Армія Росії на Донбасі: опубліковано нові фотодокази

У ході розслідування справи щодо військової присутності російських військ на Донбасі було знайдено нові докази у вигляді російської зброї.

Про це йдеться на сайті Генпрокуратури.

"Управлінням з розслідування злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях, Генеральної прокуратури України здійснюється досудове розслідування за фактами застосування представниками влади і командуванням Збройних Сил Російської Федерації засобів ведення війни заборонених міжнародним правом, інших порушень законів та звичаїв війни, передбачених міжнародними договорами, поєднані з умисними вбивствами", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що у ході слідчих дій в зоні проведення ООС було виявлено снайперську гвинтівку СВД із оптичним прицілом ПСО-1 російського виробництва зі штатним заводським прикладом та цівкою, що постачаються на замовлення Збройних Сил Російської Федерації.

Вказана снайперська гвинтівка з оптичним прицілом віднайдена після знищення позиції снайпера російсько-терористичних військ поблизу населеного пункту Красногорівка Мар’їнського району Донецької області на початку березня 2018 року.

Разом із цим, у населеному пункті Водяне Волноваського району Донецької області військовослужбовцями Збройних Сил України виявлено 72 мм малогабаритний реактивний вогнемет "МРО-А" з пострілом, в характерному для Збройних Сил Російської Федерації камуфляжному фарбуванні.

"За попередньою інформацією Міністерства оборони України, зазначені засоби ураження на забезпеченні Збройних Сил України не перебувають. Місця виявлення зазначених зразків, а також факти їх використання в Донецькій області, свідчать про військову агресію Збройних Сил Російської Федерації та підконтрольних їм незаконних збройних формувань", - повідомили в Генпрокуратурі.

На теперішній час проводяться відповідні експертизи, досудове розслідування триває.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно бойовики ДНР похвалилися, що отримали на озброєння російську систему ППО "Стріла 10".