RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

В Україні річка через сильні зливи змінила русло: фото і відео потопу

У вівторок, 28 травня, в Івано-Франківській області випав сильний дощ, який підтопив значні території: особливо постраждало село Бережниця, Калуського району.

Про це повідомляє "Firtka.if.ua".

До Управління Державної служби надзвичайних ситуацій в області надійшло 8 повідомлень: 2 рази рятувальники виїжджали для розрізання повалених дерев; 6 повідомлень надійшло про підтоплення господарств.

Особливо вода підтопила села Бережниця та Підмихайля Новицької ОТГ, місто Калуш, частково мікрорайон Підгірки.

"Бережниця затоплена так, що ледь будинки не зносить. Люди приходять плачуть. Геть корови, свині забирають. Бо топить і все. Уже зменшилася трохи вод", – говорить голова Новицької ОТГ Михайло Срібняк.

Село Бережниця — єдине село на Калущині, де вода не просто пошкодила дорогу, залишивши на ній величезні вирви, а повністю її знесла, — загалом 18,5 кілометра.

Окрім того, пошкоджень зазнали понад 40 км доріг на території сіл громади.

У Бережниці залишилося близько 70 метрів дороги в двох місцях. Для проведення відновлювальних робіт по цих позиціях — дороги, мости і берегоукріплення — потрібно додатково майже 58 млн гривень.

Як повідомляв "Апостроф", сильні проливні дощі, які пройшли 18 травня у Калуш Івано-Франківської області, викликали підтоплення житлового мікрорайону "Підгірки".