RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Під Києвом попрощалися із загиблим героєм України, якого шукали 5 років: фото і відео

В Обухові Київської області попрощалися з українським добровольцем Сергієм Кононком, який загинув на Донбасі ще в 2014-му. Тіло бійця довгий час не могли упізнати, проводилось кілька незалежних експертиз ДНК.

Про це повідомляє "5 канал".

Попрощатися із військовим прийшло кілька сотень земляків. Із квітами та портретами загиблого рідні, побратими та волонтери.

Сергій Кононко був активним учасником Євромайдану, очолював Обухівський осередок "Правого сектору", а згодом був одним із перших добровольців, які вирушили на Схід боронити країну. На передовій воював у складі 24-го батальйону територіальної оборони "Айдар". Наприкінці серпня 2014-го Сергій Кононко супроводжував до лікарні пораненого бійця. На трасі Новосвітлівка–Хрящувате під Луганськом його автівку обстріляли бойовики. Тоді "айдарівець" разом із побратимами потрапив в полон до бойовиків, де Сергія Кононка закатували.

З 2014-го айдарівця вважали зниклим безвісти, згодом бойовики передали його тіло. Спочатку поховали на Дніпропетровщині, а 1 червня Сергія Кононка перепоховали у рідному Обухові.

"Йому щойно виповнилося 32, коли він з побратимами віз на "уазіку" пораненого Василя Пелиша, якому згодом у полоні відрубають сокирою руку за татуювання "Слава Україні!" - і вони потрапили під артобстріл між Новосвітлівкою та Хрящуватим. Це трапилося 26 серпня 2014 року - і відтоді Сергій вважався безвісти зниклим. Рідні довгі роки шукали його, бо впізнали Сергія на одному з відео, де бойовики знущаються над захопленими в полон українськими воїнами. Вони також отримували інформацію, що Сергія вивезли у рабство до Чечні... А він весь цей час лежав на Алеї героїв у Дніпрі, як "Невідомий захисник України № 1006/л"", - написала у Facebook журналістка Лілія Рагуцька.

Сергія разом з побратимами-"айдарівцями" терористи передали наприкінці грудня у 7 мішках. Судмедексперти стверджували, що Сергій Кононко отримав чисельні прижиттєві поранення. І існує вірогідність, що перед смертю його жорстоко катували.

Як повідомляв "Апостроф", 17 травня полеглого в лютому 2015 року під Дебальцевим бійця Олександра Каменюка перепоховали на батьківщині, в Полтаві.