RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Система прогнила: українці бурхливо обговорюють в соцмережах вбивство копами 5-річного хлопчика

На поліцію і Міністерство внутрішніх справ на чолі з Арсеном Аваковим обрушилася хвиля гніву і жорсткої критики через смерть п'ятирічного Кирила, застреленого п'яними поліцейськими.

У соцмережах українці залишають гнівні пости і закликають до відставки поліцейського керівництва.

"Один постріл в голову 5-річної дитини п'яними ублюдками з національної поліції і "поліцейські" знову стали "мусорами". Вся відповідальність за цю ситуацію на Авакові, який замість реформи зробив муляж", - пише на своїй сторінці в Facebook Дмитро Гурін, радник в Міністерстві охорони здоров'я.

"П'яні поліцейські вбивають дитину - міністр йде відставку. Особливо якщо цей міністр п`ять років "реформував і очищав відомство". Так відбувається в країні, де політична еліта не є зовсім кончєною. За цим стоїть дуже проста логіка: якщо не йде міністр - його викидає парламент - якщо не викидає - виборець викидає на смітник історії депутатів/партії", - зауважує активіст Віталій Шабунін.

Інші коментатори також пишуть про те, що необхідно міняти не тільки керівництво поліції, але і всю систему правоохоронних органів, а також ставлення суспільства до подібних злочинів.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", двох співробітників поліції, які підозрюються в нанесенні смертельної травми п'ятирічному Кирилу Тлявову, судитимуть за статтею "Умисне вбивство".