RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

У Маріуполі впіймали агента ФСБ, який готував вбивства українських офіцерів: фото

Співробітники контррозвідки Служби безпеки України викрили агента ФСБ РФ, який вербував співробітників СБУ та готував вбивства окремих офіцерів української спецслужби.

Про це повідомив прес-центр СБУ.

Так, оперативники встановили, що офіцер запасу ЗСУ був завербований ФСБ на території Росії у 2017 році під час зустрічі випускників Ленінградського училища ім. Ю. Андропова. Він був переданий для зв’язку представнику так званої "МДБ ДНР" ‒ громадянину України Левченку В’ячеславу, 1961 року народження, який служив у КДБ у 1980-ті. У 2014 році цей громадянин був затриманий за підозрою у скоєнні злочину за ч. 1 ст. 258-3 КК України та обміняний на полонених військовослужбовців ЗСУ.

Правоохоронці виявили, що агент здійснював спроби вербувати співробітників СБУ, а також готував вбивстваофіцерів української спецслужби. Також він передавав інформацію про переміщення військової техніки й дислокацію підрозділів ЗСУ в Донецькій області.

Оперативники затримали агента ФСБ у Маріуполі під час отримання ним матеріалів з обмеженим доступом. Вдома у агента виявлено та вилучено велику кількість мобільних терміналів, сім-карт, зокрема провайдера "Фенікс" (діє у ОРДО), магнітних носіїв інформації, а також кілька комп’ютерів, для передачі інформації.

Йомуоголошено підозру про скоєння злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 (державна зрада) КК України, зараз він знаходиться за гратами.

Як повідомляв "Апостроф", кілька місяців тому Дніпровський райсуд Києва взяв під варту "екс-заступника міністра спорту Криму", йому пред'являлося підозра в зраді.