RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Не виставляйте артилерію відморозками: соцмережі обурила заява про ЗСУ спікера Зеленського

У мережі активно обговорюють заяву прес-секретаря президента України Юлії Мендель, яка заявила, що артилеристи ЗСУ могли стріляти по школах і лікарнях на Донбасі.

Невдоволення на своїй сторінці в Facebook висловив активіст Serg Marco.

"Боюся вас розчарувати, але артилеристи завжди знають куди вони стріляють. Так як вони стріляють по координатах, які накладаються на карти. А на картах прекрасно видно, школа там, дитячий садок або інший інфраструктурний об'єкт в якому можуть бути скупчення людей. І в такому випадку приймається рішення про заборону стрілянини, щоб не викликати жертв серед мирного населення. Тому коли ви виставляєте наших артилеристів відморозками, що стріляють куди завгодно не розібравшись, не розуміючи куди можуть прилетіти снаряди, тільки тому що звідки то з тієї сторони противник веде вогонь - то це дуже принизливо, знаєте", - написав він.

Також активіст додав, що Мендель виражається, як пропагандисти Кремля.

"Крім того, як правило, ведення артилерийского вогню ведеться з коригуванням піднятого в неба БПЛА, що дозволяє за фактом спостерігати за парафіями снарядів і вносити поправки, і якщо якимось дивом снаряди летять в житлові будинки, буде дана зупинка вогню. І коли ви заявляєте що домовленості по Мінську на тему припинення роботи арти тільки для того, щоб наші "недалекі" артилеристи не велися на провокації - ви повинні знати що ви брешете", - додав він.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що спікер Зеленського потрапила в міжнародний скандал через призначення.