RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

ЗМІ опублікували відео збройного конфлікту "Нацкорпуса" з поліцією

В результаті конфлікту на території торгового центру "Барабашово", де бійці "Національного корпусу" навіть відкрили вогнепальний вогонь з пістолета.

Відповідне відео опубліковано в Facebook.

На кадрах видно, що, під час конфлікту правоохоронцям довелося застосувати спецзасоби, зокрема, балончики з газом.

Як раніше повідомляли ЗМІ, 7 червня сталася силовий конфлікт, в ході якого постраждало 9 осіб, крім того, був сильно побитий журналіст місцевого телеканалу Вадим Макарюк, після чого у потерпілого стався крововилив у мозок. Він у важкому стані знаходиться у відділенні інтенсивної терапії лікарні невідкладної допомоги.

Нацполіція порушила кримінальні провадження у ч. 2 ст. 345-1 (загроза або насильство по відношенню до журналіста), ч. 1. ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) і ч. 2 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання за санкціями статей передбачає до 10 років позбавлення волі.

Як повідомила адміністрація ТЦ "Барабашово" 7 червня, стався силовий конфлікт між невідомими, які, за даними ЗМІ, є представниками "Нацкорпуса", підприємцем, ветераном АТО.

"Конфлікт стався вдень, група бійців "Національного корпусу" захопила магазин, який орендував підприємець, ветеран АТО. Речі були просто виставлені, коли орендар прийшов і його не пустили, він звернувся до ветеранських організацій, побратимам по медичну допомогу, адміністрація ринку викликала поліцію", - зазначає прес-служба торгового центру.

Як стверджує адміністрація ТЦ, представники "Нацкорпуса" не реагували на документи орендодавця і блокували вхід. Пізніше вони почали провокувати силовий конфлікт з ветеранами АТО із застосуванням арматури, тупих і колючих предметів.

"Це відбувалося в присутності знімальної групи харківських "Вістей Тріолан", але бійці "Нацкорпуса" напали на неї. У оператора, ймовірно, перелом носа, зараз вони в 4-й лікарні швидкої допомоги, адміністрація ринку надає допомогу постраждалим", - зазначає прес-служба ТЦ "Барабашово".

Там очікують, що правоохоронні органи втрутяться в ситуацію, будуть порушені кримінальні справи.