RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

​Відомий волонтер жорстко пройшовся по новому секретарю РНБО через його слова про техніку ЗСУ: відео

Відомий волонтер Олександр Карпюк "пояснив" міністру РНБО Олександру Данилюку, який на відео розкритикував бронемашину "Варта" вітчизняного виробництва, що той несправедливий по відношенню до техніки ЗСУ.

Про це він написав у Facebook.

"... ми з морпєхами все ж проїхалися у "Варті"- щоб я сам міг оцінити недоліки цієї техніки. Так я зрозумів, що "Варта" нічого не варта", - заявив зокрема Данилюк.

На що волонтер відповів конкретними порівняльними фактами на захист вітчизняної машини.

"Ще раз для тупих і особливо для Данилюка. Це блд "таксі" для пересування в зоні бойових дій, яке має відповідний рівень бронювання і протимінний захист. Їхати на ньому воювати кудись у бій так само тупо, як їхати щось штурмувати, наприклад, на КШМ", - написав Карпюк.

Далі він порівняв "Варту" з іноземною технікою.

"Данилюк у відео нарікає що ця машина має дуже велику висоту (для чого блд? Вона десь підпірнати повинна?), що власне легко провірити. Висота Cougar - 2,64 м. Oshkosh M-ATV - 2,6 метри. Висота Варти - 2,7 метра. Приспустіть трохи колеса, пацани, щоб пана Данилюка опустити на 10 см до рівня американських MRAP.

Далі. Пан Данилюк нарікає що машина занадто важка. Мабуть його треба по передовій повозити на брезентовому Хаммері, той істотно легший звичайно. Ось тільки вага Варти - 15,5 тонн. Варта має десантний відсік для перевезення 8 чоловік десанту і 2 членів екіпажу. А ще на неї встановлюється автоматичний бойовий модуль, який дозволяє працювати у разі чого не висовуючи хавальник із машини. Cougar має вагу 14,5 тонн. Може перевозити екіпаж із десантом у розмірі 6 чоловік. Oshkosh M-ATV має вагу 11,5 тонн. Перевозить 5 чоловік. Ну тобто ви зрозуміли, для того щоб посадити більше людей в транспорт, потрібне більше десантне відділення, велика довжина і відповідно - більшу вагу захищеної капсули з протимінної захистом. Було б дивно якби броньований MRAP, який перевозить десять чоловік важив би менше. Тоді б було питання, а що там власне за броня така?", - написав волонтер.

Також він зазначив, що вітчизняна "Варта" вдвічі дешевша, ніж закордонна техніка.

Як повідомляв "Апостроф", в Міністерстві оборони розгорається новий скандал з БТР-4, який не отримає бронь від НАТО.