RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Помер журналіст, якого жорстоко побили в Черкасах

У ніч на 20 червня в Черкасах помер журналіст Вадим Комаров, жорстко побитий в центрі міста на початку травня.

Про смерть повідомив на своїй сторінці в Facebook глава Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко.

"Сьогодні уночі помер черкаський журналіст Вадим Комаров, жорстоко побитий у центрі Черкас 4 травня. Від часу нападу Вадим був без свідомості, перебував у стані коми.

Єдина версія замаху, а тепер уже і убивства, яку поділяють черкаські журналісти, - саме професійна діяльність Вадима Комарова. Він був незручним для багатьох місцевих політиків. Ставив незручні питання про корупцію в Черкасах, порушував резонансні теми", - написав глава НСЖУ.

Він зазначив, що фізична агресія по відношенню до журналістів в Україні знаходиться на неприпустимо високому рівні, а системна безкарність провокує нові атаки.

"НСЖУ продовжує наполягати на проведенні спеціальних парламентських слухань з питань фізичної безпеки журналістів та свободи слова. Продовжуємо вимагати реального, а не декларативного, захисту прав українських журналістів! Чергове вбивство журналіста в Україні. Після демонстративно убитого в центрі Києва Павла Шеремета, сумний список поповнюється новим прізвищем", - зазначив Томіленко.

Як повідомляв "Апостроф", після нападу Вадим Комаров впав у кому. Пізніше в прокуратурі розповіли про три версії нападу на журналіста.