RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Медведчук домовився з бойовиками про передачу полонених бійців ЗСУ: названі прізвища

Один з керівників партії "Опозиційна платформа - За життя" Вадим Рабинович анонсував передачу Україні заручників з боку бойовиків, які орудують на Донбасі.

Як заявив політик під час брифінгу 27 червня в Києві, переговорами особисто займається кум російського президента Віктор Медведчук.

При цьому Рабінович опублікував детальну інформацію про українців, які будуть передані бойовиками. Так, всього Києву передадуть чотирьох осіб, троє з яких - військові.

Політик зазначив, що сьогодні у Медведчука запланована зустріч з ватажками бойовиків окупованих районів Донецької та Луганської областей.

"Я звернувся і до Леоніда Івановича (Пасічника, - ред.), і до Дениса Володимировича (Пушиліна, - ред.), побачивши те, що пан Зеленський не збирається проводити обміни. І ось остання наша зустріч з Пушиліним 7 червня на полях Міжнародного економічного саміту в Санкт-Петербурзі теж стосувалася питання, де я звернувся з проханням про звільнення окремих громадян України, які утримуються в Донецьку, Луганську. Природно, що подібний крок, якби він мав місце, я мотивував це і доводив, це був би односторонній, але дуже важливий крок з боку Донецька і Луганська", - зазначив Медведчук.

Політик назвав звільнення чотирьох українців, які утримуються в ОРДЛО, - "одностороннім актом гуманізму".

"Мені здається найважливішим ... що люди йдуть назустріч, люди зробили - я сказав і ще раз повторю - односторонній акт гуманізму ... Ось це найважливіше", - підкреслив він.

Відповідаючи на питання, коли може відбутися наступне звільнення, політик зазначив, що це залежить від президента України Володимира Зеленського.

"Від нього сьогодні залежить повернути і звільнити людей, природно, це можна буде зробити за кілька днів", - додав Медведчук.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що адвокат Микола Полозов переконаний, що українські моряки є баластом для Путіна, але він не може їх відпустити.