RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Починається новий етап: розкрито небезпечний план Путіна щодо Донбасу

В інтернет злили цікаві подробиці небезпечного плану президента Російської Федерації Володимира Путіна щодо Донбасу, реалізація якого вже почалася - з пропозиції бойовиків ЛДНР повернути Україні чотирьох полонених.

Відповідний пост оприлюднив Telegram-канал "Легітимний" з посиланням на джерела в оточенні помічника Путіна Владислава Суркова, якого називають куратором ЛДНР.

"Наше джерело з оточення Суркова підтвердило, що почалася активна робота по імплементації Мінських угод... Так, вже почали проводити і реалізовувати: відвід військ, інформаційну підтримку автономії Донбасу, соціологічні дослідження, а наступним кроком буде обмін полоненими, про який ми раніше повідомляли, що його готують", - сказано в повідомленні.

Відзначається, що всі ці кроки з боку Росії і ЛДНР повинні "продемонструвати новий етап в реалізації Мінська, а не розмови про наміри". Таким чином, Москва, швидше за все, спробує довести, що вона йде назустріч і виконує умови Мінських угод, але в той же час спробує посилити свій вплив на внутрішню політику України.

Як повідомляв "Апостроф", раніше джерела в середовищі бойовиків так званих ДНР і ЛНР стверджували, що замість нинішнього куратора "невизнаних республік" Владислава Суркова за цей напрямок у Кремлі тепер відповідатиме колишній посол Росії в Білорусі Михайло Бабич, але незабаром цю інформацію спростували.

Колишнього посла РФ в Білорусі Михайла Бабіча відкликав президент Росії Володимир Путін на прохання Олександра Лукашенка.