RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Розкрито схему фінансування фірмою з України бойовиків ДНР: фото

Служба безпеки України (СБУ) викрила протиправну діяльність групи осіб, учасники якої організували механізм поставки промислового обладнання для вугільних шахт, які працюють на окупованій території Донбасу.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Так, протягом 2018-2019 років українське машинобудівне підприємство по документах нібито поставляло гірниче обладнання російським компаніям, але насправді техніка прямувала бойовикам ДНР. Всього на окуповані території було переправлено обладнання на загальну суму понад 50 млн гривень.

"Отримані кошти спрямовувались як на фінансування "установ "ДНР", зокрема силового блоку, так і на інші заходи для утримання терористами захоплених територій Донецької і Луганської областей", - сказано в повідомленні.

Відзначається, що під час обшуків у фігурантів справи правоохоронці вилучили документацію, електронні носії інформації, чорнові записи, що містять дані з підтвердженням здійснення угоди. Крім того, вилучено вибухові пристрої і понад півмільйона гривень

Організатору групи, який є депутатом Донецької обласної ради, оголошено про підозру за ч. 2 ст. 258-5 Кримінального кодексу України. Триває слідство.

Як повідомляв "Апостроф", раніше західні журналісти розсекретили схему фінансування Росією бойовиків так званих ЛНР-ДНР, які воюють на Донбасі.

Крім того, у Вінницькій області СБУ розсекретила схему, завдяки якій бойовики безперешкодно опинялися на території України.

У минулому році Служба безпеки заявила, що викрила на фінансуванні терористичних організації в ОРДЛО екс-заступника голови Вищого Господарського суду.