RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

​Українські військові медики потрапили під смертельний обстріл на Донбасі

1 липня поблизу селища Водяне на Донбасі бойовики обстріляли санітарний автомобіль ЗСУ, в результаті чого один український військовий загинув, ще двоє отримали поранення.

Про це повідомляє прес-центр ООС.

"Близько 10.50, під час виконання військовими медиками ООС завдань з евакуації пораненого в районі населеного пункту Водяне, російськими окупантами було цинічно і підступно обстріляно санітарний автомобіль одного з підрозділів Об'єднаних сил. Бойовики потрапили в санітарний автомобіль "Хаммер" з ПТУР", - йдетьсяу повідомленні.

Відзначається, що один із поранених - військовий медик - знаходиться зараз в критичному стані. Один з бійців ЗСУ загинув на місці.

"Командування Об'єднаних сил підкреслює, що обстріл санітарних автомобілів є порушенням міжнародного законодавства і норм міжнародного гуманітарного права. Підступний обстріл санітарного автомобіля з боку російських окупаційних підрозділів є черговим свідченням того, що окупанти не дотримуються ніяких міжнародно-правових норм", - відзначили в ООС.

Як повідомляв "Апостроф", за суботу, 29 червня, в районі військового конфлікту на Донбасі бойовики більше тридцяти раз обстріляли позиції ВСУ на Донбасі, в результаті чого двоє українських військових отримали поранення і травми.