RU  UA  EN

Середа, 17 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 квітня

16 квітня

Всі новини

​Ніхто навіть "швидку" не викликав: під Харковом після одного удару загинув випускник

У Харківській області святкування випускного в одній зі шкіл закінчилося смертю учня.

Про це повідомляє прес-служба поліції.

Трагедія сталася 30 червня у селі Таранівка. Як розповіла бабуся загиблого, її онук 29 червня після випускного повернувся додому о 23:00 в стані алкогольного сп'яніння. Він ліг спати, проте вранці жінка виявила тіло хлопця без ознак життя.

За даними медекспертів, на тілі випускника були виявлені тілесні ушкодження. Правоохоронці оперативно встановили особу причетного до смерті підлітка - 17-річного місцевого жителя. Встановлено, що 29 червня приблизно о 22:00 біля школи в селі Таранівка між двома хлопцями сталася сварка. В ході конфлікту зловмисник перекинув юнака через себе, той впав і вдарився головою об асфальт.

Як пише ресурс ТН, дівчина загиблого розповіла, що він прийшов додому не самостійно, а за допомогою. Це був другий день випускного. Біля школи, де зазвичай гуляють місцеві підлітки, в той день зібралося близько 15 чоловік з різних компаній, деякі випивали. З другим учасником конфлікту її хлопець, Валерій, був знайомий, але друзями вони не були. Коли між хлопцями почалася перепалка, дівчина з подружкою якраз відійшла.

"Це було біля школи. Через що поскандалили - я не знаю. Я з подружкою відходила, коли почався конфлікт, а коли вони вже стояли, розмовляли з ним - я прийшла. Про що говорили - я не чула, так як поруч було багато людей, нічого не було чутно. Хто кого перший ударив - я не бачила. Я тоді стояла в стороні з подругою. - Він впав, втратив свідомість? - Так. - Викликали "швидку" йому хтось? - Ні, "швидку" не викликали. - А чому ніхто не викликав? - Хотіли викликати, але говорили "Ні, не треба!", ніхто не викликав. - Хвилювалися, що поліція приїде? - Напевно. Він сам прийшов до тями. - Відразу ж? - Так, він ще вставав. Коли йшли до мене додому говорив, що сильно болить голова і рука, з видимих пошкоджень був лише великий щес на руці. Ми його довели до мене додому, а потім його забрав тато. - Забрав додому? Він як себе тоді відчував? - Він міг ходити лише за допомогою. Дізналася про його смерть від його бабусі, вона мене набрала і повідомила по телефону. Той, з ким мій хлопець бився - ми не говорили, я його сьогодні бачила біля сільради, він просто відвернувся і нічого не говорив".

Гуляючі біля школи хлопці, за словами Анастасії, намагалися розняти підлітків. У Таранівці шоковані байдужістю молоді, адже "швидку" для загиблого хлопця ніхто так не викликав.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за частиною 2 статті 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. Юнакові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 7 до 10 років. В даний час вирішується питання про повідомлення йому про підозру у вчиненні злочину і обрання запобіжного заходу.

Як повідомляв "Апостроф", 24 березня в Голосіївському районі Києва чоловік зарізав свою дружину через те, що вона не дозволяла йому грати на ігрових автоматах.