RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Підірвався на фугасі: фото та прізвище бійця ЗСУ, смертельно пораненого під Мар'їнкою

4 липня в міській лікарні м.Курахове Донецької області помер воїн Королівської бригади – старший солдат Едуард Лобода, який підірвався на ворожому фугасі.

Про це йдеться на сторінці 24 ОМБр імені короля Данила в Fcebook.

"03.07.2019 року він разом з побратимами забезпечував прикриття проміжків, де передбачалась дія диверсійно-розвідувальних груп противника. За попередньою інформацією було відомо, що протягом останнього місяця противник невеликими групами проникав в н.п. Мар`їнка, встановлюючи міни, як на маршрутах, якими пересувались військові, так і цивільні. Група наших військових, яку очолював старший солдат Лобода, обрала правильний рубіж для протидії, що дозволило унеможливити проникнення ворожих диверсантів в район наших підрозділів. Та, вочевидь напередодні, противник встиг встановити на даному напрямку фугаси з новітніми датчиками руху російського виробництва", - йдеться у повідомленні.

Едуард, який був попереду своєї групи, прикрив побратимів від вибуху, прийнявши весь удар на себе. Майже добу медики намагались врятувати йому життя, але, на жаль, поранення виявились несумісними з життям.

Відомо, що загиблий боєць 1994 року народження родом з Сумщини. Він не зміг залишитися осторонь, коли на Батьківщину прийшла війна, і пішов на фронт спочатку добровольцем, а потім підписав контракт в ЗС України.

"Майже всьому навчився сам. Крім майстерності у своєму покликанні, був душею компанії і завжди готовим прийти на допомогу своїм побратимам. Користувався великим авторитетом у колективі, завжди йшов першим і повертався останнім. Не боявся брати відповідальність на себе" - так згадують про Едуарда побратими.

Як повідомляв "Апостроф", у лікарні помер боєць ЗСУ Роман Досяк, який отримав тяжке поранення під час бойових дій в Луганській області.