RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

В Одесі під час візиту Зеленського невідомий захопив заручниць: фото

У неділю, 7 липня, під час візиту президента України Володимира Зеленського в Одесу, в місті невідомий захопив у заручниці співробітниць кредитної установи.

Про це повідомляє прес-служба поліції Одеської області, опублікувавши фото з місця НП.

В місті було введено план "Гром". Будівлю оточено. На місці працювали співробітники поліції. Також проводилися переговори з правопорушником.

Оновлено. У поліції повідомили, що чоловік затриманий. Дві жінки, які були у нього в заручниках, госпіталізовані, незважаючи на те, що серйозно не постраждали. Про нападника відомо, що йому 25 років, він уродженець Одеської області.

Переговори поліції зі злочинцем тривали близько трьох годин. Спочатку чоловік вимагав мільйон доларів і вертоліт, але потім погодився знизити свої вимоги до 100 тисяч доларів.

Втім, грошей він так і не дочекався. Спецназ провів успішну операцію зі штурму, звільнивши заручниць і затримавши злочинця.

Також стало відомо про те, що сталося на самому початку: чоловік зайшов до закладу, після чого приставив одній з співробітниць ніж до горла. У цей час її колега встигла натиснути тривожну кнопку.

Подія кваліфікована за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 147 (захоплення заручників) та ч. 3 ст. 187 (розбій).

Думська

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Харкові невідомий взяв у заручники співробітників "Укрпошти".

Також у львівській психіатричній лікарні пацієнт взяв в заручники інших хворих.

Крім того, раніше в Одесі сталася смертельна НП з 5-річною дівчинкою. Так, п'ятирічна дівчинка загинула в результаті падіння з вікна десятого поверху житлового будинку.